Over ons

Wij zijn Ronald & Anita
Wonend in ’t Haantje ( Drenthe )
Sinds 2000 in aanraking gekomen met het ras de Grote Münsterlander.
Sinds dien niet meer weg te denken in ons leven.                                                                                                               Onze honden zijn heerlijke honden die altijd bij ons in de buurt zijn.                                                                         Onze honden leven dan ook in huis worden ingezet voor de praktijkjacht.                                                    Inmiddels hebben we 4 Grote Münsterlanders .  Mika,Lady Jillz,Storm,Lola .

De Grote Münsterlander is een zwart witte langharige all-round jachthond. Het is een passievolle, vrolijke en dappere hond. Voor een consequente en rechtvaardige baas is de Grote münsterlander een trouwe en aanhankelijke hond, waaraan zowel als huishond en als jachthond veel plezier te beleven is.  De Grote Münsterlander kan gebruikt worden voor de jacht in het bos, kreupelhout, moeras, weiland en akkers. Hij heeft een groot aanpassingsvermogen, dus scherp verstand en een uitstekende neus. Hij heeft een redelijk vlotte zoekwijze. Heeft hij het levende wild eenmaal gevonden, dan staat hij het vast voor. Dat wil zeggen dat de hond stokstijf blijft staan en met zijn neus het wild als het ware aanwijst. Ook volgt de Grote Münsterlander het spoor van aangeschoten wild vasthoudend en hij is een hartstochtelijk apporteur, zowel te land als uit het water.

Wij fokken met onze honden volgens de regels van de rasverenigingen.
Nederlandse Grote Münsterlander Vereniging.
Onze honden die wij inzetten of gebruiken hebben allemaal gezondheids verklaringen die gesteld zijn door de NGMV en het Raad van Beheer.
Tevens zijn wij KK1 gediplomeerd en Kynologisch instructeur A & B gecertificeerd.
Sinds 18 februari 2010 geregistreerd als Grote Münsterlander Kennel Uut ’t Vossebeltseveld bij het Raad van Beheer.

Voor meer informatie over onze honden,of aankomende nesten of Herplaatsing  
Wilt u in aanmerking komen voor een pup.
Informatie over onze Dekreuen.
Kunt u contact met ons opnemen via
Tel:06-41312469 of mailen kan ook
naar: vossebeltseveldjes@gmail.com

Tevens zijn wij te volgen via facebook
www.facebook.com/GroteMunsterlanderKennelUuttVossebeltseveld.